Alla hjärtans dag

Hur kan vi fira?

Bildrättigheter: Ann-Christin Karlén Gramming
https://www.flickr.com/photos/ankix/15513351492/

Nu är det alla hjärtans dag och det vill många fira. Det kan man göra med nära och kära. Man kanske vill göra något speciellt för någon man tycker om.

Man kan baka något gott/laga något gott, göra ett kort, ge den något den tycker om mm. Om man vill baka/laga mat kan man antingen göra personens favorit eller kärleksmums eller hjärtformade kakor/tårtor.

Kort är ju ganska lätta att göra. Bara ta ett papper   och gör det personligt.

Felicia Alvåg, 6B

Varför firar vi?
Det började med en man som heter Valentin. Claudius II var kejsare i Rom och ogillade gifta män i sina stora arméer. Enligt honom så var gifta män betydligt sämre än ogifta män. Men Valentin trotsade Claudius förbud, hans tro på kärlek var så stor och djup, så han fortsatte viga unga älskande par i alla fall. Men han åkte in i fängelset när han blev avslöjad och led martyrdöden genom halshuggning den 14 februari. I fängelset var det fångvaktens dotter som kom med mat och meddelanden till Valentin. De blev också förälskade. Strax innan Valentin skulle avrättas lyckades han smuggla ut ett meddelande till henne, han hade undertecknat det med ”Din Valentin”. Det var det första Valentinkortet…

Därför firar vi och skickar Valentinkort till personen vi älskar.

Louise Chung, 6A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *